Zacht Wener beslag is een warme beslagsoort die vetstof bevat. Dit zorgt ervoor dat het beslag minder luchtig wordt. Wel wordt het hierdoor smakelijker en blijft het langer mals en zacht in vergelijking met warm beslag.

De grondstoffen die worden gebruikt voor zacht Wener beslag zijn:

  • 2 delen eieren.
  • 1 deel suiker.
  • 1 deel bloem
  • ¼ deel vetstof, bij voorkeur in de vorm van roomboter vanwege de smaak.
  • Eventueel citroenrasp, die als smaakstof kan worden toegevoegd.

Zacht Wener beslag kan worden verwerkt tot taartbodems, kapselrondjes, kapseltaarten en dunne beslagplakken voor bijvoorbeeld rolgebak. Deze halffabricaten kunnen worden gevuld met crème, slagroom, vruchten en andere afwerkingen. Het is niet geschikt voor spuitwerk, omdat het zijn vorm onvoldoende behoudt, zoals koude beslagsoorten dit wel hebben. Ook het toevoegen van garnituren is niet geschikt bij warme beslagsoorten zoals zacht Wener beslag.