Een schuimcrème is een crèmesoort op basis van eiwitschuim. Het is een luchtige crème met een zoete smaak afkomstig van het vrij grote suikergehalte in de crème. De afwezigheid van eidooiers zorgt ervoor dat de crème een minder volle smaak heeft.

Een schuimcrème wordt samengesteld uit:

  • Luchtig geroerde vetstof. Bij voorkeur wordt hier roomboter voor gebruikt vanwege de smaak, maar ook crèmemargarine kan hiervoor worden gebruikt.
  • Schuim. Doorgaans wordt hier kookschuim voor gebruikt, maar ook rauw schuim of Duits schuim wordt hiervoor gebruikt. Kookschuim heeft echter de voorkeur vanwege de taaiheid die het schuim voor langere tijd kan behouden.
  • Eventueel smaakstoffen.

Het hoge suikergehalte in het schuim zorgt niet alleen voor de zoete smaak, maar maakt ook dat de crème langer houdbaar blijft. Schuimcrème kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het vullen van luxe allerhande of voor theekoekjes.


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag