Warm beslag is een beslagsoort die wordt bereid volgens de warme methode. Het is de basis van andere beslagsoorten die volgens de warme methode worden bereid, maar bevat geen vetstof of cacaopoeder.

Een warm beslag bestaat uit de volgende grondstoffen:

  • 2 delen eieren.
  • 1 deel suiker.
  • 1 deel bloem.
  • Eventueel citroenrasp, wat als smaakstof kan worden toegevoegd.

Warm beslag wordt meestal gebruikt voor de productie van kapsel in de banketbakkerij. Het is geschikt voor het maken van kapseltaarten, plakken en ringen die als halffabricaat worden verwerkt in verschillende soorten taarten en gebak.
Het is geen geschikte beslagsoort om een garnituur in te verwerken. Door de manier van bereiden heeft het beslag minder draagkracht dan een koud beslag. Garnituren zullen hierbij zakken en onregelmatig verdeeld in het beslag terecht komen. Verder zorgt de afwezigheid van vetstof in het beslag voor een luchtiger beslag, al blijft het hierdoor minder lang mals en kan het sneller uitdrogen.