Compounds zijn aromastoffen in de vorm van een pasta. Ze kunnen bestaan uit vruchtensappen, aroma’s en extracten en zijn vaak aangevuld met kleurstoffen om de kleur te versterken en conserveermiddelen om de houdbaarheid te verlengen. Deze combinatie aan grondstoffen wordt ingedikt door het vocht te laten verdampen en de temperatuur nauwkeurig in de gaten te houden. Hierdoor ontstaat een pasta met een geconcentreerde smaak en bijpassende kleur waar maar weinig van gebruikt hoeft te worden.
Ze komen voor in veel verschillende smaken: van vruchtensmaken tot aan koffie- of notensmaken. De smaken zijn bij de ene soort meer natuuridentiek dan bij de andere soort en dat maakt het meer geschikt als versterking van een smaak, dan als vervanging van een smaak.
Compounds worden voornamelijk in de banketbakkerij gebruikt en kunnen op dezelfde manier als andere smaak- en aromastoffen verwerkt worden. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Bavaroises en mousses
  • Borstplaat
  • Crème
  • Bonbonvullingen

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag