Crumpets zijn kleine, platte en ronde broodjes die doorgaans warm en met boter worden gegeten. Het zijn traditionele Engelse broodjes die lijken op Engelse muffins, maar toch hun verschillen hebben. Een recept voor crumpets is voor het eerst vastgelegd in 1769, waarbij het product van oorsprong uit Wales lijkt te komen. Hier werd het gebakken op grillplaten of vuur, omdat ovens voor het bakken van brood niet beschikbaar waren.

Voor crumpets wordt een beslag gebruikt in tegenstelling tot het stijvere deeg dat voor Engelse muffins wordt gebruikt. Het beslag bevat gist, en tegenwoordig ook vaak chemische rijsmiddelen, wat ervoor zorgt dat er kleine gaatjes aan een kant van het product ontstaan. De textuur is zacht en sponsachtig. Na een periode van rijzen wordt het beslag in een pan gebakken in plaats van een oven. Het beslag wordt in ringen gegoten in de pan, waarbij het maar van een kant warmte krijgt totdat het product aan de bovenkant droog en gaar is.


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag