Koolhydraatarm brood, dat in de Warenwet ‘brood met minder koolhydraten’ wordt genoemd, wordt gemaakt van tarwemeel. Net als gewoon brood. Echter is een deel van het tarwemeel in deze broodsoorten vervangen door sojameel, omdat dit meel een hoger eiwitgehalte en een lager koolhydraatgehalte heeft.

Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van extra olie of margarine en/of ingrediënten die van nature een hoog gehalte aan voedingsvezel en hoog vetgehalte hebben, zoals lijnzaad en zonnebloempitten. Vaak worden peulvruchten, noten en zaden toegevoegd aan het brood met minder koolhydraten, om het gehalte aan vezels niet te veel terug te laten lopen.

Minder koolhydraten in het brood betekent niet dat het brood minder calorieën bevat. Het bevat ongeveer even veel calorieën als gewoon brood. Dit komt door het hogere eiwit- en vetgehalte. Dit zijn wel voornamelijk goede, onverzadigde vetten.


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag