Fondantinterieurs zijn taaivloeibare of vaste vullingen die voornamelijk worden gebruikt in interieurbonbons. Een kenmerkende eigenschap van een goed fondantinterieur is dat deze zeer zacht zijn met een fijne structuur. Een hard fondantinterieur heeft vaak een grove structuur, waardoor een scherpere smaak ontstaat.

Een fondantinterieur wordt gemaakt van de volgende basisgrondstoffen:

  • Fondant. Wanneer fabrieksfondant wordt gebruikt moet deze voldoende stevig zijn, zodat het voldoende vloeibare aromastoffen op kan nemen tijdens het op smaak brengen. Voor het zelf bereiden van fondant wordt gebruik gemaakt van water, suiker en glucosestroop.
  • Smaakstoffen. Deze geven het kenmerkende karakter aan het interieur en daarmee de bonbon. Er kan gebruik worden gemaakt van vanille, pâte, verschillende smaakextracten of compounds.
  • Eventueel garnituren. In combinatie met de smaakstoffen kunnen ook gehakte garnituren worden toegevoegd. Voorbeelden hiervan zijn noten of gekonfijte vruchten.
  • Eventueel poedersuiker. Wanneer de massa te slap is, kan er extra poedersuiker worden gebruikt om deze te verstevigen.

Het bereiden van fondantinterieurs gebeurt door middel van het uitgieten in poederbakken of het in speciale chocoladevormen te spuiten. Wanneer de fondant tijdens dit proces te veel wordt verstoord, kan er ongewenste kristallisatie ontstaan waardoor de fondant niet de juiste eigenschappen krijgt.


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag