Een cakebeslag wordt voornamelijk gebruikt voor het produceren van cakes en cakeproducten, die zonder of met geringe afwerking kunnen worden verkocht. Dit zorgt ervoor dat aan het beslag andere eisen worden gesteld. Het is wenselijk dat de cake een fijn kruim heeft dat lang mals blijft. De verhoogde hoeveelheid vetstof, in vergelijking met andere beslagen, zorgt ervoor dat de cake langer mals en houdbaar blijft.

Voor een cake wordt gebruik gemaakt van een bepaalde verhouding tussen grondstoffen:

  • 1 deel eieren.
  • 1 deel suiker.
  • 1 deel (beslag)bloem.
  • 1 deel vetstof.
  • Citroenrasp, vruchten en andere smaakstoffen of garnituren kunnen naar aanleiding van het soort cake worden toegevoegd.

Waar de verhoudingen tussen warme en koude bereidingen kunnen verschillen, is dit bij cake hetzelfde. De bereiding heeft echter wel invloed op de uiteindelijke eigenschappen van de cake. Een warme bereidingsmethode heeft, net als bij andere warme beslagen, minder draagkracht voor garnituren dan bij de koude bereidingsmethode. Een cake volgens de koude bereidingsmethode heeft over het algemeen een fijnere structuur en droogt minder snel uit.


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag