De sachertaart of sachertorte is een chocoladetaart van Weense oorsprong. De oorspronkelijke taart bestaat uit twee lagen chocoladecake met daartussen een laag abrikozenjam, die wordt bedekt met een dikke laag chocoladeglazuur. Vanwege de zoete smaak wordt deze vaak geserveerd met ongezoete slagroom.

De sachertaart is in 1832 ontstaan na de wens voor een nieuw soort taart. Deze droge, compacte taart werd door Franz Sacher uitgevonden en was vernieuwend door de laag abrikozenjam en de dikke laag chocoladeglazuur. Franz Sacher ging werken bij hofleverancier Dehne, later Demel. Later opende hij zijn eigen zaak en nam zijn recept mee. Zijn zoon Eduard opende in 1876 een restaurant achter de opera, wat later bekend zou staan als Hotel Sacher. Na de Tweede Wereldoorlog ontstond er strijd tussen Demel en Hotel Sacher over het originele recept. De rechter oordeelde dat Hotel Sacher het originele recept had en mag nu als enige de taart onder de naam Original Sacher-Torte verkopen. Andere bakkers mogen hun taart sachertorte noemen.

De sachertaart is een droge, compacte taart met een lang houdbare vulling. Het chocoladeglazuur sluit de taart af, waardoor deze langer kan worden bewaard. De originele sachertaart is hierdoor tot 14 dagen houdbaar.


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag