Nougat is suikergoed op basis van eiwit dat honing en noten bevat. Bij het produceren van nougat wordt er gebruik gemaakt van verschillende grondstoffen die elk een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van de juiste kwaliteiten in de nougat. De hoofdbestanddelen van nougat bestaan uit:

  • Honing. Dit wordt vaak toegevoegd vanwege de aangename smaak die het aan het eindproduct geeft. Daarnaast zorgt het ervoor dat de kristallisatie wordt vertraagd.
  • Glucose. Dit wordt vaak toegevoegd als vervanger van honing. Een teveel aan honing kan zorgen voor een overheersende smaak, maar glucosestroop is ook een goedkopere vervanger van honing. Het geeft namelijk dezelfde uitwerking, namelijk het vertragen van de kristallisatie.
  • Suiker. Naast dat dit de nougat de zoete smaak geeft, zorgt het ook voor een bepaalde vastigheid en droogte in het product waardoor het stevig wordt en beter kan worden bewaard.
  • Eiwitten. Deze worden opgeklopt en zorgen voor een luchtigheid en vermindering van de zoetheid in de nougat.
  • Vetstof. Een vetstof wordt vaak toegevoegd aan soorten nougat waaraan weinig droge vruchten zijn toegevoegd. De vetstof zorgt ervoor dat de nougat minder aan de tanden blijft kleven bij het eten ervan.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag