Bloemstelen verbinden de bloem met de bladeren. Hiervoor wordt gekleurd gesatineerd suikerdeeg gebruikt, dat vaak dezelfde kleur heeft als de bladeren. Twee manieren waarop bloemstelen kunnen worden getrokken zijn:

Methode 1. Deze bloemstelen kunnen minder gewicht dragen en zijn geschikt voor liggende bloemstukken:

  • Vouw van een stuk suikerdeeg een dun sliertje dat aan een uiteinde iets dik toeloopt. Afhankelijk van de soort bloem kan de steel dikker of dunner zijn.
  • Vorm de steel naar wens. Voor een krullende of spiraalvormige steel, kan de suikersliert om een roomhoornpen worden gedraaid.

Methode 2. Deze bloemstelen zijn iets steviger en kunnen bijvoorbeeld rechtop in een vaasje worden gestoken:

  • Maak met behulp van een dun, stevig, maar goed te buigen ijzerdraadje een steel, met aan het uiteinde een lusje. Dit lusje wordt gebruikt om de bloem aan te bevestigen. Knip de ijzerdraad op de juiste lengte af.
  • Steek de draad door een slap stukje suikerdeeg.
  • Pak het suikerdeeg aan de voorzijde vast en trek het snel door tot aan het lusje.
  • Plaats de bloemen aan de bovenkant bij het lusje.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag