Grand Marnier is een sinaasappellikeur. Deze drank is voor het eerst ontwikkeld in 1880 in Frankrijk. Het is een likeur met een alcoholpercentage van 40% dat wordt gemaakt van cognac, distillaat van bittere sinaasappelschillen en suiker. Door sinaasappelschillen verwarmd te laten macereren in een alcoholoplossing gaan de smaak- en geurstoffen over in de alcohol. Hieraan wordt de cognac toegevoegd samen met een suikerstroop.

De drank is amberkleurig. De smaak is zoet en heeft een sinaasappelaroma met noten van vanille en eiken. Deze noten van vanille en eiken zijn naast de sinaasappel ook goed te ruiken. Het heeft een wat zwaardere smaak in vergelijking met de sinaasappellikeur Cointreau. Deze zwaardere en warmere smaak is onder andere afkomstig van de cognac waarmee Grand Marnier wordt gemaakt.

Grand Marnier kan worden gebruikt als smaakmaker in banketproducten. Door de iets zwaardere en warme smaak kan het goed worden gebruikt bij sterkere smaken, waaronder bijvoorbeeld noten. Daarbij combineert het ook goed met citrusvruchten en donkere chocolade. Bij voorkeur kan er een concentraat worden gebruikt, zodat minder vocht aan het product wordt toegevoegd, maar wel voldoende smaak wordt opgenomen.