Peren (Pyrus communis) hebben, net als appels, verschillende kenmerkende eigenschappen per ras. Een aantal bekendere perenrassen zijn:

  • Conference. De bekendste Nederlandse peer met een lange slanke vorm. Het is een stevige, zoete handpeer die het sappigst is wanneer deze volledig rijp is.
  • Doyenné du Comice. Een handpeer met een boller uiterlijk. Het is een supersappige, zoete peer met een zoete geur.
  • Durondeau. Een ruwe peer met een wat wrange smaak, waardoor het geschikt is om te verwarmen.
  • Beurré Alexander Lucas. Sappige, laat-rijpende peer die gebruikt kan worden als stoofpeer of na lang rijpen als handpeer.
  • Verdi. Is een minder bekend ras met roodgekleurde schil. Het is een grote vrucht met een stevig vruchtvlees. Door het stevige vruchtvlees leent het zich ook voor stoven.
  • Gieser Wildeman. Kleine, slanke stoofpeer met stevig, zoet vruchtvlees die in zijn geheel gestoofd kan worden. Ze kleuren van nature mooi rood tijdens het stoven.
  • St. Remy. Dit is een stevige bolle stoofpeer. Het is een houdbaar ras met stevig, iets korrelig vruchtvlees. De peer is van nature minder zoet en zal minder rood kleuren bij het stoven.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag