Onder bonbons wordt een grote verscheidenheid aan kleine chocoladecouvertureproducten verstaan. Het zijn producten met een grote diversiteit aan vullingen die omhuld zijn met een laagje chocolade. Bonbons zijn te onderverdelen in de manier waarop ze worden bereid, namelijk interieurbonbons en vormbonbons. De variatie in smaken en soorten vullingen die gebruikt kunnen worden zijn eindeloos.

Bij interieurbonbons wordt eerst het interieur, de vulling, van de bonbons gemaakt, waarna deze met een dun laagje chocoladecouverture worden gecouvreerd. De vullingen die hierbij gebruikt worden zijn vaak steviger, omdat dit het doorhalen van het interieur makkelijker maakt. De vormen zijn vaak iets simpeler, zodat er zo min mogelijk restproduct ontstaat.

Bij vormbonbons gebeurd het tegenovergestelde. In een vorm wordt een dun laagje chocoladecouverture aangebracht, waarna de vulling hierin wordt aangebracht. Tenslotte wordt er nog een laagje chocoladecouverture opgegoten om de bonbon af te sluiten. De laag chocolade is bij vormbonbons vaak iets dikker, omdat deze dan gemakkelijker uit de vorm te halen zijn. Vormbonbons hebben veel verschillende modellen en kunnen met relatief weinig restproduct worden geproduceerd.


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag