Fondantinterieurs zijn taaivloeibare of vaste bonbonvullingen op basis van fondant. Goede fondantinterieurs zijn zeer zacht en hebben een fijne structuur. Een te grove structuur zorgt voor een scherpe smaak. Het produceren van fondantinterieurs gaat door middel van het gieten in poederbakken of het gieten in speciale chocoladebonbonvormen. Bij fondantinterieurs kan er onderscheid worden gemaakt tussen fondant-, roomfondant-, en likeurfondantinterieurs.
Fondantinterieurs worden gemaakt van:

  • Suiker.
  • Water.
  • Glucosestroop.
  • Aromastoffen.

Roomfondantinterieurs worden gemaakt van:

  • Suiker.
  • Room.
  • Blanke stroop.
  • Vanille.

Likeurfondantinterieurs worden gemaakt van:

  • Suiker.
  • Water.
  • Blanke stroop.
  • Eventueel poedersuiker.
  • Likeur of andere gedistilleerde dranken.

In plaats van de suiker, het water en de blanke stroop, kan er bij fondantinterieurs en likeurfondantinterieurs ook gebruik gemaakt worden van fabrieksfondant. Bij roomfondantinterieurs is dit niet mogelijk, omdat de room via een kookproces in de fondant opgenomen moet worden. Het toevoegen van de room aan fabrieksfondant zorgt voor een te slap product. Ook wanneer een groot deel honing (10-15%) ter vervanging van de suiker wordt toegevoegd is het verstandig de fondant zelf te koken.


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag