Kokosproducten worden gemaakt van de vruchten van de kokospalm (Cocos nucifera). Hierbij wordt voornamelijk het vruchtvlees in combinatie met het kokoswater gebruikt. De volgende kokosproducten zijn te krijgen:

  • Kokosolie of kokosvet. In principe is dit dezelfde vetstof, maar vanwege het smeltpunt wordt het soms kokosolie of kokosvet genoemd. Het wordt geperst uit het witte vruchtvlees.
  • Kokosmelk of klappermelk. Dit wordt bereikt door het kiemwit te vermengen met het kokoswater uit de vrucht en dit vervolgens uit te persen, waardoor een melkachtige substantie ontstaat.
  • Kokoscrème, kokosroom of santen. Dit is geraspte verse kokos die is geperst. Bij kamertemperatuur is het gestold en bij verwarming stolt het.
  • Kokosrasp. Het vruchtvlees is geraspt en vervolgens gedroogd.
  • Kokosmeel. Een restproduct van de bereiding van kokosmelk. De ontvette vezels die na de productie van kokosmelk overblijven worden gedroogd en gemalen.
  • Kokospoeder. De kokosvariant op melkpoeder.
  • Kokoswater. Dit is het doorzichtige vocht dat zich in de kern van de kokosnoot bevind.
  • Kokoschips. Gedroogde stukken wit vruchtvlees.
  • Kokospuree.
  • Verse kokos. Hiervoor wordt het witte vruchtvlees gebruikt.