Kokosproducten worden gemaakt van de vruchten van de kokospalm (Cocos nucifera). Hierbij wordt voornamelijk het vruchtvlees in combinatie met het kokoswater gebruikt. De volgende kokosproducten zijn te krijgen:

  • Kokosolie of kokosvet. In principe is dit dezelfde vetstof, maar vanwege het smeltpunt wordt het soms kokosolie of kokosvet genoemd. Het wordt geperst uit het witte vruchtvlees.
  • Kokosmelk of klappermelk. Dit wordt bereikt door het kiemwit te vermengen met het kokoswater uit de vrucht en dit vervolgens uit te persen, waardoor een melkachtige substantie ontstaat.
  • Kokoscrème, kokosroom of santen. Dit is geraspte verse kokos die is geperst. Bij kamertemperatuur is het gestold en bij verwarming stolt het.
  • Kokosrasp. Het vruchtvlees is geraspt en vervolgens gedroogd.
  • Kokosmeel. Een restproduct van de bereiding van kokosmelk. De ontvette vezels die na de productie van kokosmelk overblijven worden gedroogd en gemalen.
  • Kokospoeder. De kokosvariant op melkpoeder.
  • Kokoswater. Dit is het doorzichtige vocht dat zich in de kern van de kokosnoot bevind.
  • Kokoschips. Gedroogde stukken wit vruchtvlees.
  • Kokospuree.
  • Verse kokos. Hiervoor wordt het witte vruchtvlees gebruikt.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag