Door de juiste verhouding vet en olie te nemen kunnen verschillende soorten margarines met specifieke eigenschappen worden gecreëerd. Binnen de bakkerijbranche komen de volgende margarines voor:

Crèmemargarine.
Een margarinesoort met een kort smelttraject en een laag smeltpunt. Deze margarine is erg zacht en laat makkelijk lucht inkloppen en vasthouden, wat het erg geschikt maakt voor crème.

Cakemargarine.
Deze margarinesoort heeft een langer smelttraject en een gemiddeld smeltpunt. Deze margarine is iets steviger en ook goed in staat om opgeklopte lucht vast te houden. Het is een veelzijdige margarine die zeer geschikt is voor gebruik in zanddegen en cake.

Wals- of speculaasmargarine.
Deze margarinesoort is vergelijkbaar met cakemargarine, maar heeft een langer smelttraject. Door een speciale behandeling kleeft het minder aan de walsen, wat ideaal is voor de koekjesvormmachine.

Korstmargarine.
Deze margarinesoort heeft het langste smelttraject en een hoog smeltpunt. Het is een taai en plastische margarine die zeer geschikt is voor de bereiding van korstdeeg. Ook is dit in staafjes- of bladvorm met coating verkrijgbaar, waardoor een aangepaste verwerkingsprocedure mogelijk is.

 Margarines zijn verkrijgbaar als gezouten en ongezouten, behalve bij crèmemargarine: dit komt alleen voor als ongezouten margarine.


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag