Ragout kent ontelbaar varianten. Deze soorten worden aangeduid met het garnituur dat erin wordt verwerkt. Hieronder noemen we de meest voorkomende soorten met een vegetarische vulling.

Kaas
Voor kaasragout kan het beste gebruik worden gemaakt van belegen of oude kaas. Deze soorten smelten minder snel bij verhitting. Als vloeistof wordt geen bouillon gebruikt, maar melk. De kaas wordt in blokjes gesneden en aan de koude saus toegevoegd. Kaas heeft al een pittige smaak, dus er hoeft minder zout en peper worden toegevoegd.

Ei
Voor ragout met ei worden de eieren in water ongeveer acht minuten gekookt tot ze hard zijn. De harde eieren worden gepeld en afgekoeld in koud water. Het werkt het beste om dit een dag van tevoren al te doen. De eieren worden in blokjes gesneden en door de ragout vermengd. Er mag extra zout worden toegevoegd om de flauwe smaak van de eieren op te halen. Als vloeistof wordt geen bouillon gebruikt, maar melk.

Groente
Voor ragout met groente kan gebruik worden gemaakt van diverse soorten groenten, bijvoorbeeld broccoli, champignons, asperges en bieten. Deze groenten worden gegaard in tuinkruiden- of groentebouillon en in stukken aan de saus toegevoegd.


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag