De vulling, beter bekend als het interieur, geeft de kenmerkende smaak aan bonbons. Om het beste smaakeffect te krijgen wordt de soort chocoladecouverture afgestemd op de smaak van het interieur en kunnen meerdere soorten interieurs worden gecombineerd voor een verfijndere smaak. Een aantal veel voorkomende interieursoorten zijn:

  • Marsepein. Hier kunnen smaken zoals sinaasappel, noten en kersen aan toegevoegd worden voor een specifieke smaakcombinatie.
  • Pâte. Een combinatie van chocoladecouverture en noten die vrij stevig is.
  • Ganache. Zachte roomchocoladecouverture die gemakkelijk te combineren is met verschillende smaken.
  • Fondant. Zoet interieur van suiker met een smeltend karakter.
  • Krokante nougat. Krokante plakjes van gekarameliseerde suiker met amandelschaafsel.
  • Nougat de Montelimar. Taai, verwarmd eiwitschuim met amandelen en eventueel andere noten en gekonfijt fruit.
  • Karamel. Komt zowel in dik-vloeibare als stevige vorm (roomkaramel) voor.
  • Crème. Worden voornamelijk in truffels gebruikt en hebben een korte houdbaarheid door het aanwezige melkvet.
  • Gelei. Fris en licht interieur dat goed te combineren is met ganache.
  • Likeur of vruchtenlikeur. Vloeibare vulling met een eventuele toevoeging van fruit.
  • Gekonfijt fruit. Gekonfijt fruit omhuld met een laagje chocoladecouverture, zoals sinaasappelstaafjes.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag