In beslagen wordt doorgaans gebruikt gemaakt van vetstoffen in de vorm van margarine of roomboter. Afhankelijk van het product worden hiervoor zowel vloeibare als vaste vetstoffen gebruikt. Hierdoor kan worden gekozen voor een olie- of vetsoort met bijvoorbeeld een andere vetzuursamenstelling of kan een lactosevrij product worden gecreƫerd, mits er geen andere melkproducten aan het beslag worden toegevoegd. Met verschillende soorten olie kunnen er andere smaken aan een beslag worden toegevoegd.
 

Bij beslagen waar gebruik wordt gemaakt van vloeibare vetstoffen kan ook worden gevarieerd door olie toe te voegen in plaats van de vloeibare vetstoffen. Hierbij moet er wel gelet worden op het vetgehalte. Margarine en roomboter bestaan voor 80% uit vet, terwijl olie voor 100% uit vet bestaat. De hoeveelheid olie moet dus worden aangepast om tot eenzelfde vetgehalte te komen. Daarnaast is het van belang dat de olie voor verwerking in het beslag op bakkerijtemperatuur is.


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag